Conferentie Koers en Kansen

Conferentie koers en kansen I 5 februari 2019 I Muntgebouw Utrecht

Na een jaar met nieuw gestarte projecten en vernieuwende initiatieven brengen we iedereen graag op de hoogte van wat 2018 heeft opgeleverd, en natuurlijk nog belangrijker, waar we in 2019 met elkaar voor aan de lat staan. Op 5 februari vindt de eerste landelijke Koers en kansen werkconferentie plaats. Ben jij erbij op 5 februari?

Tijdens de conferentie maak je kennis met de projecten die van start zijn gegaan onder de vlag van Koers en kansen. Ben jij benieuwd hoe deze projecten op hun manier bijdragen aan vraagstukken rondom de veranderlijnen van Koers en kansen: Veilig dichtbij, Levensloop centraal en Vakmanschap voorop? En natuurlijk ook hoe jij hier in jouw dagelijkse praktijk wellicht al op aansluit of nog beter op zou kunnen aansluiten? Projecten in alle vormen en maten komen voorbij; projecten die zich richten op re-integratie van ex-gedetineerden, die focussen op de manieren waarop gemeentes inhoud kunnen geven aan hun rol bij re-integratie na een straf, die de reguliere en forensische zorg aan elkaar verbinden en ook projecten die aan het begin van het proces kijken welke interventie het meest effectief is.

Paul Iske van het ‘Instituut voor Briljante Mislukkingen’ zal de middag aftrappen en vertellen over het in de etalage zetten van onze mislukkingen, om zodoende innovatie te versnellen.

Ben jij binnen jouw werk met (één van) bovenstaande vraagstukken bezig, kom dan langs! Leer van elkaar door ervaringen en best practices te delen en help de nieuwe projecten verder door met hen mee te denken vanuit jouw eigen dagelijkse praktijk, alles met als doel de sanctie-uitvoering gezamenlijk effectiever en toekomstbestendig te maken.

Klik hier om je aan te melden.

Programma

09.00 - 12.00 uur

Besloten programma (alleen voor genodigden)

12.00 - 13.00 uur

Inloop en registratie (incl. lunch)

13.00 - 13.50 uur

Plenair programma

 

Welkom door dagvoorzitter Ruben Maes

 

Keynote Paul Iske I Instuituut voor Briljante Mislukkingen

14.00 - 15.00 uur

Eerste ronde deelsessies

 

1. Veilig Dichtbij

 

2. Levensloop centraal

 

3. Vakmanschap voorop

 

4. Koers en kansen

15.15 - 16.15 uur

Tweede ronde deelsessies (herhaling van de sessies hierboven)

16.15 - 17.00 uur

Netwerkborrel

17.00 uur

Einde bijeenkomst